לציטין מליפתית לאוכלי קיטניות

שאלה

כבוד הרב,
כמפעל המיצר מוצרים כשרים לפסח תחת ההשגחה של הרבנות נתיבות,
האם שימוש בלציטין אשר מקורו מליפתית מאפשר לרשום על האריזה
"ללא חשש קיטניות" ?
הרי הליפתית מבחינה בוטנית איננה מוגדרת כקיטנית אלא שייכת
למשפחת "המצליבים" במשפחה הזאת שייכים גם החרדל,ברוקולי וכו'

תודה על תשובתך,

 

 

 

 

 

תשובה

ההגדרה הבוטנית שונה מההגדרה ההלכתית. בעברית המקורית כל
הגרגרים מכל המשפחות נקראים קטניות.
הלפתית היא ירק שמפרחיו ניתן להפיק שמן. הפרחים אינם ראויים לאכילה
עי' במאמרי בספרי באהלה של תורה ח"ב סי' סז,
הכתיבה שאין זו קטנית עלולה להטעות את הקונים. ולכן מן הראוי
לרשום שיש בו לפתית. במידה והאוכלים מכירים ומבררים ימצאו דעות
המתירות ודעות האוסרות ויחליטו על דרכם.

הרב יעקב אריאל |