לציטין וליפתית בפסח

שאלה

בשנים האחרונות מקפידים במשפחתנו לא לאכול לציטין וליפתית לא
ברור לי מה מקור המנהג , אשמח לדעת האם נחשבים הנ"ל
לקטניות ומה בסיס האיסור לא לאוכלם, בתודה מראש.

תשובה

יש לציטין המופק מליפתית במיוחד לכבוד פסח. הליפתית היא פקעת
דמוית לפת המיועדת למאכל בהמה. הלפתית עצמה אינה קטנית והיא
משמשת למאכל בהמה. השמן מופק מהזרעים שהם מוצר לואי.הפסולת
ממנו משמשת לתעשית השוקולד. כיון שהלפתית כמות שהיא אינה
ראויה למאכל אדם, וכיון שהמיצוי נעשה במיצוי יבש, וכיון שהוא בטל
ברוב ואין כוונת ביטול איסור לכתחילה, הוא מותר לאכילה אף לאוכלי
קטניות. והרוצה להחמיר יחמיר.
עי' בהרחבה בשו"ת באהלה של תורה ח"ב סי' סז.

הרב יעקב אריאל |